The use of co-immobilized Saccharomyces cerevisiae and Oenococcus oeni cells for wine fermentation

Abstract

Malolactic fermentation (MLF) usually takes place after the end of alcoholic fermentation (AF), but winemakers has shown great interest about co-inoculation of yeast and malolactic bacteria at the beginning of AF. In this study we have produced a mixed starter bu co-immobilization of Saccharomyces cerevisiae and Oenococcus oeni in alginate beads and used it in microvinifuications tests


Tutti gli autori

  • G. Bleve; M. Tufariello; C. Vetrano; M. Tristezza; G. Mita; F. Grieco

Titolo volume/Rivista

Non Disponibile


Anno di pubblicazione

2015

ISSN

Non Disponibile

ISBN

978-88-99407-00-1


Numero di citazioni Wos

Nessuna citazione

Ultimo Aggiornamento Citazioni

Non Disponibile


Numero di citazioni Scopus

Non Disponibile

Ultimo Aggiornamento Citazioni

Non Disponibile


Settori ERC

Non Disponibile

Codici ASJC

Non Disponibile