The use of co-immobilized Saccharomyces cerevisiae and Oenococcus oeni cells for wine fermentation
Abstract
Malolactic fermentation (MLF) usually takes place after the end of alcoholic fermentation (AF), but winemakers has shown great interest about co-inoculation of yeast and malolactic bacteria at the beginning of AF. In this study we have produced a mixed starter bu co-immobilization of Saccharomyces cerevisiae and Oenococcus oeni in alginate beads and used it in microvinifuications tests
Autore Pugliese
Tutti gli autori
-
G. Bleve; M. Tufariello; C. Vetrano; M. Tristezza; G. Mita; F. Grieco
Titolo volume/Rivista
Non Disponibile
Anno di pubblicazione
2015
ISSN
Non Disponibile
ISBN
978-88-99407-00-1
Numero di citazioni Wos
Nessuna citazione
Ultimo Aggiornamento Citazioni
Non Disponibile
Numero di citazioni Scopus
Non Disponibile
Ultimo Aggiornamento Citazioni
Non Disponibile
Settori ERC
Non Disponibile
Codici ASJC
Non Disponibile
Condividi questo sito sui social