Influence of a selected Hanseniaspora uvarum strain in multistarter grape must fermentations with Saccharomyces cerevisiae
Abstract
In conventional winemaking, grape must fermentations are carried out by a succession of different yeast species. The Saccharomyces cerevisiae completes the process, whereas its initial stage is dominated by non-Saccharomyces strains, whose by-products contribute to the composition of the wine bouquet. In this study, we evaluated the performance of two selected strains of Hanseniaspora uvarum and S. cerevisiae as multistarters for inoculation of Negroamaro must vinification.
Autore Pugliese
Tutti gli autori
-
M. Tristezza; D. Corallo; Giovanni Cantele; M. Tufariello; G. Mita; G. Spano; F. Grieco
Titolo volume/Rivista
Non Disponibile
Anno di pubblicazione
2015
ISSN
Non Disponibile
ISBN
978-88-99407-00-1
Numero di citazioni Wos
Nessuna citazione
Ultimo Aggiornamento Citazioni
Non Disponibile
Numero di citazioni Scopus
Non Disponibile
Ultimo Aggiornamento Citazioni
Non Disponibile
Settori ERC
Non Disponibile
Codici ASJC
Non Disponibile
Condividi questo sito sui social