A survey of in-oil canned tuna quality by sensory analysis and the determination of the oxidative degradation of the liquid medium
Abstract
Sensory analysis and determination of analytical indices to evaluate the oxidative degradation of the liquid medium were used to assess the overall quality of tuna canned in different types of oil. Moreover, the relationships between the quality of the liquid medium and the quality of raw material were studied. The results pointed out that quality of the raw material changed as related to the types of oil used. In particular, the tuna in extra virgin olive oil showed significant higher scores for the descriptors related to the quality of raw materials and lower values for the indices that evinced the degradation of liquid medium.
Autore Pugliese
Tutti gli autori
-
PASQUALONE A.;SUMMO C.;CAPONIO F.;GOMES T.F.
Titolo volume/Rivista
Non Disponibile
Anno di pubblicazione
2010
ISSN
1094-2912
ISBN
Non Disponibile
Numero di citazioni Wos
Nessuna citazione
Ultimo Aggiornamento Citazioni
Non Disponibile
Numero di citazioni Scopus
Non Disponibile
Ultimo Aggiornamento Citazioni
Non Disponibile
Settori ERC
Non Disponibile
Codici ASJC
Non Disponibile
Condividi questo sito sui social