Real-Time WSN for Environmental Monitoring and Shelf Life Prediction Through Data Processing to Improve Food Safety and Certification

Abstract

This position paper aims to support a control technique in the perishables goods supply-chain through a combination of real-time wireless sensor network (WSN) for environmental monitoring and further data processing to predict the shelf life of the product. This approach returns a low cost, versatile and efficient tool that can significantly improve the safety and food certification, as well as the organoleptic qualities. In this article, therefore, is explained the proposed and supported technique, highlighting its advantages and presenting a case study.


Autore Pugliese

Tutti gli autori

  • Annese V , Biccario G , Cipriani S , De Venuto D

Titolo volume/Rivista

Non Disponibile


Anno di pubblicazione

2014

ISSN

Non Disponibile

ISBN

Non Disponibile


Numero di citazioni Wos

Nessuna citazione

Ultimo Aggiornamento Citazioni

Non Disponibile


Numero di citazioni Scopus

2

Ultimo Aggiornamento Citazioni

2017-04-22 03:20:59


Settori ERC

Non Disponibile

Codici ASJC

Non Disponibile